У США представили резолюцію про дозвіл на використання американських Збройних сил для захисту територіальної цілісності України

19:10, 1 мая 2022
Оголошено про внесення резолюції, яка дозволить використовувати Збройні сили США для захисту територіальної цілісності України у разі використання Росією хімічної, біологічної та/або ядерної зброї.
У США представили резолюцію про дозвіл на використання американських Збройних сил  для захисту територіальної цілісності України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У неділю, 1 травня, конгресмен Адам Кінзінгер (R-IL) оголосив про внесення спільної резолюції, яка дозволить використовувати Збройні сили США для захисту територіальної цілісності України у випадку, якщо Путін посилить війну проти України. Про це йдеться на офіційному сайті конгресмена.

У прес-релізі йдеться, що резолюція про дозвіл на використання військової сили для захисту союзників Америки від 2022 року дозволить президенту Сполучених Штатів використовувати сили для реагування на сценарій, за яким РФ використовує хімічну, біологічну або ядерну зброю проти України.

«Після Другої світової війни Америка чітко висловила нашу позицію — наша відданість свободі поставила автократів на захист і зміцнила демократії в усьому світі. В останнє десятиліття ми бачили, як ця рішучість похитнулася, і тирани, як Володимир Путін, скористалися цими вразливими місцями. Сьогодні Америка має можливість знову підтвердити нашу підтримку людей, які прагнуть свободи, і твердо протистояти авторитаризму. Після розмови з міністром Блінкеном і вислухавши його серйозне занепокоєння щодо використання Путіним хімічної зброї, я впевнений, що Сполучені Штати покажуть міжнародній спільноті, що ми не будемо терпіти безглузде насильство. Мій персонал і я з нетерпінням очікуємо подальших дій із секретарем Блінкеном, щоб забезпечити притягнення Росії до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права.

Ми знаємо, що мільйони українців переміщені, тисячі були вбиті, а збиток, який продовжує їх завдавати, є абсолютно нелюдським. Націлювання на цивільних осіб, масові страти та незліченна кількість повідомлень про зґвалтування з боку російських військ залишилися в основному без контролю. Ми повинні вжити заходів, щоб припинити ці звірства. Слова мають значення, але також мають значення і наші дії.

Я представляю цей AUMF як чітку червону лінію, щоб адміністрація могла вжити відповідних заходів у разі використання Росією хімічної, біологічної та/або ядерної зброї. Ми повинні стояти на захисті людства і повинні стояти разом із нашими союзниками.

Як сказав президент Сполучених Штатів, Путіна потрібно зупинити. Відповідно, Головнокомандувач найбільших військових у світі повинен мати повноваження та засоби для здійснення необхідних дій», — зазначив  конгресмен Адам Кінзінгер.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді