Начальник, как писать, Облигация или Аблигация?

14:17, 29 декабря 2011
На запитання із культового кінофільму дасть відповідь державний
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На запитання із культового кінофільму дасть відповідь державний  реєстр випусків цінних паперів, робота над яким ведеться Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Держава разом з емітентами цінних паперів мають використовувати зручні для інвесторів засоби поширення інформації, які здатні забезпечити своєчасний та непов'язаний зі значними фінансовими, часовими затратами доступ до неї. Природна лінь – двигун соціального прогресу. В епоху розвитку інформаційних технологій особливого значення набуває використання сучасних засобів отримання інформації. Тому найближчим часом регулятор планує розмістити державний  реєстр випусків цінних паперів  для вільного доступу на своєму сайті.

Важко заперечити той факт, що в умовах розвинутої ринкової економіки цінні папери мають бути таким же товаром як продукти харчування чи побутова техніка. Кожен з нас, не виходячи з офісу, може придбати практично все, чого, душа забажає. З часом ми також прийдемо до того, що для придбання цінних паперів пайового чи корпоративного інвестиційного фонду буде достатньо звичайного факсу, як це робиться, наприклад, у Великобританії.

Інформація про цінні папери має бути доступною широкому колу осіб, як й інформація про буд-які інші товари, роботи і послуги. Досвідченим спеціалістам–фондовикам знайомі ситуації, коли акціонерне товариство ліквідоване, а його акції продовжують здійснювати обіг на ринку, з ними вчиняються різноманітні договори. Потім НКЦПФР  їх виявляє і вилучає з обігу. В свою чергу, покупець таких акцій змушений нести збитки навіть тоді, коли придбав їх як технічні цінні папери. Уникнути подібних казусів можна завдяки високій інформаційній прозорості фондового ринку та вдосконаленню законодавства. Однак і в наш час власникам окремих емітентів вигідніше заплатити штраф за нерозкриття предбаченої законодавством інформації, чим допустити її розголошення.

Повертаючись до державного  реєстру випусків цінних паперів, зазначимо, що він буде містити інформацію щодо зареєстрованих НКЦПФР випусків акцій, облігацій підприємств, облігацій місцевих позик, цінних паперів інститутів спільного інвестування, іпотечних сертифікатів, іпотечних облігацій та сертифікатів фондів операцій з нерухомістю. Всі, кому на власний ризик все-таки захочеться прикупити собі українських цінних паперів, згодом зможуть отримати інформацію про них з державного реєстру випусків цінних паперів.

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва