Рада збільшила штрафи за відмову учасникам бойових дій у пільговому проїзді

17:15, 3 октября 2019
У першому читанні законопроект підтримали депутати Верховної Ради 8 скликання.
Рада збільшила штрафи за відмову учасникам бойових дій у пільговому проїзді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати Верховної Ради прийняли в другому читанні проект закону №0893 «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян». Свої голоси за віддали 303 депутати.

Документ спрямований на те, щоб штраф, який накладається на перевізників за відмову учасникам бойових дій, ветеранам у безкоштовному проїзді був збільшений.

У пояснювальній записці наголошується, що безпідставна відмова перевізників від передбаченого законом пільгового перевезення таких громадян обумовлена, в тому числі і недостатньо жорсткою санкцією за це правопорушення. Зараз адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 136 гривень.

Законом вносяться зміни до статті 1331 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими передбачається збільшення санкції за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян з боку водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності. Планується визначити, що це правопорушення тягне за собою накладення на водіїв транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 850 гривень. При цьому в першому читанні закон передбачав штраф у розмірі 150 таких мінімумів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання Верховної Ради України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області