Фінансування Держфонду регіонального розвитку: опубліковано текст законопроекту

15:30, 8 октября 2019
Законопроектом передбачено спрямування коштів ДФРР виключно на реалізацію Державної стратегії регіонального розвитку та регіональних стратегій розвитку.
Фінансування Держфонду регіонального розвитку: опубліковано текст законопроекту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 8 жовтня, на сайті Верховної Ради України опубліковано текст законопроекту №2202 «Про внесення змін до статті 24-1 Бюджетного кодексу України (щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку)».

У повідомленні йдеться, що документом передбачено внесення змін до статті 241 Бюджетного кодексу щодо:

  • забезпечення прогнозованості процесу визначення обсягу ДФРР;
  • запровадження відкритої конкуренції між проектами, які подаються на фінансування за рахунок ДФРР (фінансування лише через прозорі конкурсні процедури та за умови доведеної економічної або соціальної ефективності);
  • удосконалення процедури розподілу коштів ДФРР між регіонами з урахуванням рівня їх розвитку (кошти ДФРР розподілятимуться між регіонами з урахуванням чисельності їх населення, показника валового регіонального продукту).

Також законопроект передбачає спрямування коштів ДФРР виключно на реалізацію Державної стратегії регіонального розвитку та регіональних стратегій розвитку.

Пропонується відмовитися від встановлення галузевих (секторальних) квот для проектів (10% на спортивну інфраструктуру, енергоефективність та інше), адже доречність цих проектів має бути визначена Держстратегією або регіональними стратегіями розвитку і підтверджена конкурсним відбором.

Також законом встановлюються запобіжники, які перешкоджатимуть лобіюванню особистих інтересів окремих посадових осіб під час конкурсного відбору проектів (онлайн-трансляція засідань комісії, подання, відбір та оцінка через онлайн-платформу dfrr.minregion.gov.ua у відповідності до визначених урядом та міністерством процедур).

Крім того, згідно з текстом законопроекту, в рамках ДФРР можуть об’єднуватися кошти міжнародної технічної допомоги (які Україна отримує на регіональний розвиток). Спрямування таких коштів здійснюватиметься за рішенням уряду на реалізацію важливих проектів загальнонаціонального значення.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про позицію КАС ВС щодо розподілу судових витрат на правничу допомогу

Крім того, ми писали, що уряд ухвалив важливе рішення щодо фінансування проектів регіонального розвитку

Також відомо, що Рада підтримала законопроект про середньострокове планування будівництва доріг.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва