В уряді планують створити базу даних фермерських господарств

20:20, 29 ноября 2019
У базі даних буде вся інформація, яка сьогодні є в реєстрах Міністерства юстиції, ідентифікації тварин, Держгеокадастру.
В уряді планують створити базу даних фермерських господарств
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні планують створити базу даних фермерських господарств.

Про це повідомила заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва, повідомляє Укрінформ.

«Ми заходимо вже в проект створення фермерського реєстру. Це створення бази даних, учасниками якої будуть фермери і фахівці, які працюють на землі... Туди будуть підтягнуті реєстри Міністерства юстиції, податкової служби, Держгеокадастру», — сказала Мєтєлєва.

Вона зазначає, що створення такого реєстру зведе до мінімуму паперову роботу при поданні документів для отримання фінансової допомоги від держави.

«Тобто всю інформацію (про фермерів), яка сьогодні є в реєстрах Міністерства юстиції, ідентифікації тварин, Держгеокадастру, не потрібно добувати. Вам не треба витрачати кошти для того, щоб отримати цю інформацію, вона буде автоматично підтягуватися до цього кабінету», — наголосила заступник міністра.

Також, за даними Союзу українського селянства, в Україні станом на початок 2019 року працювали 34 тис. фермерських господарств, які забезпечували 100 тис. робочих місць для жителів сільської місцевості.

Держбюджет-2019 року передбачає видатки на підтримку розвитку агропромислового комплексу в розмірі 5 909 млн грн.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет Ради підтримав законопроект щодо автоматизованої системи обліку газу.

Крім того, ми писали, що Рада ухвалила законопроект, який спрощує процедуру оцінки майна.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва