Комітет Ради розглядає можливість надання медикам статусу учасника бойових дій

15:00, 13 января 2020
Проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
Комітет Ради розглядає можливість надання медикам статусу учасника бойових дій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 13 січня, проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Засідання проходить за адресою: вул. Банкова, 6-8, кімн. 525

На порядок денний винесені:

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

  • Проект Постанови Верховної Ради України про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні»
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (р. №0957, друге читання)
  • Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо Дня Незалежності України (р. №2206, н.д. Савчук О.)

Попередній розгляд законопроектів:

  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо надання статусу учасника бойових дій медичним працівникам (р. №2341, н.д. Василевська-Смаглюк О.)
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» щодо звільнення громадян похилого віку від оплати житлово-комунальних послуг (р. №2403, н.д. Рабінович В.)
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статей 5 і 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» щодо пільг та соціальної підтримки (р. №2430, н.д. Пушкаренко А., Лубінець Д.)
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця (р. №2481, н.д. Третьякова Г. та інші)

ІІ. Інші питання:

Попередній розгляд проекту закону про внесення змін до статті 47 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", розробленого Міністерством соціальної політики України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про практику ВС щодо соціального захисту військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді