Президент підписав закон про зменшення штрафів для роботодавців

09:39, 1 февраля 2020
31 січня Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)».
Президент підписав закон про зменшення штрафів для роботодавців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент підписав Закон України від 12.12.2019 р. №378-IX «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)», зареєстрований у Верховній Раді як законопроект №1233.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, документ «повернуто з підписом від Президента» 31 січня.

Варто відмітити, що остаточний текст закону не оприлюднений. Закон набере чинності з дня, наступного за днем такого опублікування. 

Нагадаємо, законопроект №1233 прийняли в цілому на засіданні ВР 12 січня. 

Як писала «Судово-юридична газета», згідно з новим законом, замість накладення штрафу на роботодавців, які фактично допустили працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформили працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, або виплати заробітну плату без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, пропонується застосовувати письмове попередження. 

Якщо ж таке порушення буде вчинено повторно протягом 365 днів, то до такого роботодавця застосовуватиметься штраф у чотирьохкратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Крім того, зменшується розмір штрафу за недопуск до перевірки з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення його на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, або виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків. Так, розмір такого штрафу пропонується встановити у восьмикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Раніше ми аналізували даний законопроект та повідомляли, що штрафи для роботодавців пропонується зменшити

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде