У Верховній Раді розглянули законопроект щодо вдосконалення системи органів АМКУ: рішення комітету

13:32, 13 апреля 2020
Члени Комітету з питань економічного розвитку розглянули законопроект про  Антимонопольний комітет.
У Верховній Раді розглянули законопроект щодо вдосконалення системи органів АМКУ: рішення комітету
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань економічного розвитку сьогодні, 13 квітня, на своєму засіданні у режимі відеоконференції розглянув проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету» (№ 3132). Так, члени Комітету не прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу. Про це інформує прес-центр ВР.

Як повідомляється, законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про Антимонопольний комітет України», «Про запобігання корупції» і «Про державну службу» стосовно:

  • запровадження інституту Уповноважених з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель, що призначаються та звільняються у порядку призначення та звільнення державних уповноважених Антимонопольного комітету України, встановленому цим Законом, у складі не менше семи осіб. При цьому їх кількість може бути збільшена Президентом України, за поданням Прем’єр-міністра України, яке вноситься на підставі пропозицій Голови Антимонопольного комітету України;
  • встановлення вимог до освіти (зокрема, юридична, економічна, технічна освіта) та стажу роботи (не менше п’яти років протягом останніх десяти років) зазначених Уповноважених;
  • визначення повноважень та порядку формування Комісії (Комісій) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель тощо.

Під час засідання зазначалось, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Водночас Антимонопольний комітет України підтримує прийняття законопроекту та звертає увагу на необхідність внесення відповідних змін до Закону України «Про публічні закупівлі».

За результатами обговорення проекту Закону № 3132 члени Комітету не прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що бюджетний комітет затвердив зміни до державного бюджету, за які Рада має проголосувати 13 квітня. 

Також ми писали, за що Верховна Рада буде голосувати на позачерговому засіданні 13 квітня. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду