Хмарні послуги: комітет Ради рекомендує прийняти законопроект у першому читанні

19:36, 22 апреля 2020
Відповідне рішення було ухвалено 22 квітня.
Хмарні послуги: комітет Ради рекомендує прийняти законопроект у першому читанні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує прийняти у першому читанні за основу законопроект про хмарні послуги, передає офіційний сайт Верховної Ради.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 22 квітня, під час засідання Комітету з питань цифрової трансформації. Учасники засідання, яке відбулося в режимі відеоконференції, розглянули та за результатами обговорення ухвалили висновки стосовно трьох законопроектів.

Комітет підтримав та рекомендував Верховній Раді прийняти у першому читанні за основу законопроект  2655 про хмарні послуги, яким передбачено врегулювати правовідносини між державними органами виконавчої влади, місцевими органами самоврядування, державними підприємствами та постачальниками хмарних послуг. Як очікується, прийняття законопроекту сприятиме впровадженню новітніх технологій у публічному секторі та створить умови для ефективного використання державних ресурсів.

Також Комітет підтримав законопроект № 3186 про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо плати за здійснення процедур зовнішнього забезпечення якості вищої освіти), який покликаний оптимізувати процедури Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Окрім того, учасники засідання підтримали законопроект № 2578 щодо відповідальності за незаконне поводження зі спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації, який спрямований на забезпечення захисту прав та законних інтересів громадян від неправомірних втручань з боку держави.

На засіданні Комітету було заслухано звіт голови Дежспецзв’язку Валентина Петрова щодо виконання покладених на службу завдань, додержання законодавства, прав і свобод людини і громадянина.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про рішення ГСА використовувати гібридну, а не хмарну модель при побудові Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду