Рада прийняла законопроект щодо відрядження суддів

17:16, 13 мая 2020
Законопроект №2823 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду» прийнято за основу.
Рада прийняла законопроект щодо відрядження суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 13 травня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2823 «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду». Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Метою законопроекту є попередження можливості збільшення кадрового дефіциту суддів в окремих судах та дестабілізації у здійсненні судочинства, шляхом надання права Вищій раді правосуддя продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Законопроектом передбачається доповнити частину другу статті 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» положенням про те, що за зверненням голови суду, у якому суддя перебував у відрядженні, та заявою судді на продовження строку відрядження Вища рада правосуддя продовжує строк відрядження судді, але не більше ніж на один рік.

Крім того, відповідно до запропонованих змін суддя, щодо якого Вищою радою правосуддя винесено рішення щодо дострокового закінчення відрядження судді, (як і суддя, строк відрядження якого закінчився), повертається на роботу до суду, з якого був відряджений.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Рада прийняла закон про банки.

Додамо, що прийнято за основу закон про зміни до процесуальних кодексів щодо щодо перебігу строків під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду