Накопичувальна пенсія: соціальний комітет Ради зібрався на обговорення ідеї

14:30, 3 июня 2020
Проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у режимі відеоконференції.
Накопичувальна пенсія: соціальний комітет Ради зібрався на обговорення ідеї
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 3 червня, проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у режимі відеоконференції.

Порядок денний

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

Проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд (р. № 2031, друге читання)

Підготовка до першого читання:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту та надання соціальних послуг (р. № 2587, н.д. Борзова І.)

Проект Закону про страйки та локаути (р. № 2682, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення (р. № 2683, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування (р. № 2683-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Попередній розгляд законопроектів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до Закону України "Про пенсійне забезпечення" щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 23 січня 2020 року № 1-р/2020 стосовно скасування збільшення пенсійного віку для виходу на пенсію за віком на пільгових умовах та на пенсію за вислугу років (р. № 2810 доопрацьований, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) (р. № 3243, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів пенсій при призначенні, відновлення щорічного березневого осучаснення пенсій та підвищення індексації пенсій (р. № 3251, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на соціальну підтримку деяких категорій осіб під час запровадження карантину (р.№ 3306, н.д. Мінько С. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальної підтримки деяких категорій осіб під час запровадження карантину або надзвичайної ситуації природного характеру (р.№ 3306-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту працівника у випадку затримки виплати заробітної плати (р.№ 3264, н.д. Третьякова Г., Остапенко А.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати (р.№ 3264-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України № 12-р/2018 від 18 грудня 2018 року та уточнення окремих положень (р. № 3222, н.д. Зінкевич Я. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Постанови про недопущення зупинки функціонування госпіталів ветеранів війни під час впровадження другого етапу медичної реформи (р. № 3235, н.д. Зінкевич Я. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо вдосконалення правового механізму підтвердження участі в антитерористичної операції учасників добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (р. № 3317, н.д. Батенко Т. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1117 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (р. № 3109, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення лікування постраждалих громадян та збільшення для них пільг (р.№ 3239, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення постраждалих та потерпілих від Чорнобильської катастрофи (р.№ 3239-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 3242, Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 3242-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про інтерпеляцію (р. № 3499, н.д. Железняк Я., Совгиря О. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 86 Закону України «Про прокуратуру» щодо забезпечення права на перерахунок пенсій працівникам органів прокуратури (р.№ 3325, н.д. Павлюк М.)

Проект Закону про врегулювання питань в окремих галузях охорони здоров'я (р.№ 2245, н.д. Яценко А.

Різне

Розгляд електронної петиції Третьякова Павла Олександровича  з вимогою не розглядати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок) (реєстр. № 2681)

Розгляд інформації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо моніторингу погашення заборгованості з виплати заробітної плати в країні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про обов’язкову накопичувальну пенсійну систему: озвучена модель впровадження.

Додамо, що Пенсійний фонд України роз’яснив порядок індексації пенсій

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді