Рада планує змінити нарахування ставки акцизного податку на крафтове пиво

15:14, 20 мая 2021
Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 215 Податкового кодексу України щодо встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива».
Рада планує змінити нарахування ставки акцизного податку на крафтове пиво
Джерело фото: beertechdrinks
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 20 травня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 215 Податкового кодексу України щодо встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива». Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Метою законопроекту є встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива.

Законопроектом пропонується визначити поняття “малі виробники пива”, яке вживається у Податковому кодексі у значенні, наведеному у Законі України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального»».

Проектом Закону пропонується внести зміни до підпункту 215.3.1 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу, зокрема, змінити схему нарахування ставки акцизного податку на пиво для малих виробників пива відповідно до положень Директиви 92/83/ЄEC, встановивши її в розмірі 1,39 гривень на 1 літр пива.

Проект Закону зареєстровано за № 5118.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України