Рада розглядає внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів щодо забезпечення впровадження ЄСІТС, трансляція

12:30, 6 октября 2021
Також планується розглянути у другому читанні проект закону про засади державної антикорупційної політики.
Рада розглядає внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів щодо забезпечення впровадження ЄСІТС, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 6 жовтня, згідно з порядком денним відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, під час якого планується розглянути у другому читанні проект Закону «Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки», №4135.

Також до розгляду у другому читанні заплановані законопроекти, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості», №5230;

- «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», №3205-2;

- «Про хмарні послуги», №2655;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», №4564;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини», №4049;

- «Про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок"», №3821;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування», №2234.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення пропонується проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», №6055.

Ряд законопроектів пропонуються для розгляду у першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення», №5873;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови», № 5241, 5241-1;

- «Про внесення змін до Закону України "Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту"», №3751;

- «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», №5433;

- «Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"», №5583, 5583-1;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання надання пацієнтам лікарських засобів зі співчуття», №5736;

- «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності», №5864;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного кодексу України) для забезпечення використання офіційної електронної адреси», №3860, 3860-1, 3860-д.

Також у порядку денному на цей день ряд ратифікаційних законопроектів, а також проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції та можливої іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», №5763, проекти постанов про призначення позачергових місцевих виборів і перейменування населених пунктів.

14:00 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:55 Розглядається проект Постанови про перейменування селища міського типу Більмак Пологівського району Запорізької області, №5571.


13:50 Розглядається проект Постанови про перейменування села Мармузовичі Буського району Львівської області, №2715.


13:46 Проект Постанови прийнято в цілому 303 голосами.


13:32 Розглядається Проект Постанови про встановлення меж м. Попасної Сєвєродонецького району Луганської області, №4488.


13:12 За результатами голосування проект Постанови прийнято в цілому 313 голосами.


13:09 Розглядається проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Соснівки Червоноградського району Львівської області, №5491.


13:08 За результатами обговорення і голосування проект Постанови прийнято в цілому 309 голосами «за».


13:07 Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив до розгляду проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Іллінців Вінницького району Вінницької області, №5489.


13:05 Головуюча Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк поставила на голосування пропозицію двох фракцій про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення двох пленарних засідань. Пропозицію підтримали 49 народних депутатів.


12:35 Після закінчення перерви ініціатори пропозиції про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання пояснили свої позиції.


12:00 У пленарному засіданні оголошено перерву.


11:55 Головуючий зачитав заяву двох фракцій про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання.


11:54 239 голосами «за» ця кандидатура була підтримана.


11:53 На голосування для обрання для ведення пленарного засідання, на якому буде розглядатися питання про відкликання Голови Верховної Ради України, було поставлено кандидатуру народного депутата Данила Гетманцева.


11:52 Головуючий поставив на рейтингове голосування кандидатуру Данила Гетманцева. ЇЇ підтримали 236 народних депутатів. 

Кандидатури народних депутатів Лео Героса, Олексія Гончаренка і Олександра Бакумова набрали відповідно 42, 72 і 118.


11:41 Народні депутати розглядають питання про призначення головуючого на пленарне засідання, на якому буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України.

Обговорюються пропозиції депутатських фракцій.

Вони обговорили пропозиції депутатських фракцій.

Кандидати заявили про конфлікт інтересів під час голосування.


11:38 234 голосами пропозиція була підтримана.


11:36 Головуючий поставив на голосування пропозицію про застосування процедури ad hoc під час розгляду питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України.


11:22 Народні депутати виступили в обговоренні.


11:21 Головуючий оголосив до розгляду пропозицію 175 народних депутатів про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.


11:20 Прийнятою 328 голосами в цілому Постановою позачергові вибори Часовоярського міського голови Бахмутського району Донецької області призначено на неділю 27 березня 2022 року.


11:08 Народні депутати розглядають проект Постанови про призначення позачергових виборів Часовоярського міського голови Бахмутського району Донецької області, №6115. 


11:07 335 голосами народні депутати підтримали проект Постанови за основу і в цілому.


11:06 Після закінчення обговорення проект було поставлено на голосування.


10:49 Проект Постанови про призначення позачергових виборів Зайцівського сільського голови Синельниківського району Дніпропетровської області №6114 доповіла заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко.

Проектом Постанови пропонується призначити позачергові вибори Зайцівського сільського голови Синельниківського району Дніпропетровської області на неділю 27 березня 2022 року.


10:48 Народні депутати розпочали розглядати питання порядку денного.


10:47 Після закінчення виступів головуючий нагадав, що у понеділок на Погоджувальній раді не було ухвалено порядок денний пленарних засідань на 5-8 жовтня. З огляду на це, оскільки розклад пленарних засідань не було ухвалено головуючий запропонував затвердити порядок денний на сьогоднішнє пленарне засідання та включити до нього питання, які включаються до порядку денного позачергово без голосування.

Руслан Стефанчук повідомив, що проект такого порядку денного надано народним депутатам. Він також повідомив, що під час засідання можуть розглядатися питання стосовно призначення позачергових виборів, встановлення зміни меж міст, ратифікації тощо.

Головуючий поставив на голосування цю пропозицію.


10:08 Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Роман Костенко і Сергій Шахов.


10:02 Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями.


10:00 Пленарне засідання відкрив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде