Мін'юст опублікував антирейтинг найбільших боржників з виплати заробітної плати

12:31, 31 октября 2018
На даний момент найбільшим боржником є ПАТ Футбольний клуб «Металіст».
Мін'юст опублікував антирейтинг найбільших боржників з виплати заробітної плати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Навесні цього року Мінюст розпочав кампанію з примусового стягнення заборгованості з виплати зарплати, в рамках якої був створений антирейтинг найбільших по Україні підприємств-боржників по заробітній платі та інших виплатах, які пов’язані з трудовими правовідносинами, повідомляє прес-служба відомства.

З того часу Міністерством юстиції вживається комплекс заходів для ліквідації заборгованості по заробітній платі, в результаті чого відбулися зміни в антирейтингу підприємств-боржників.

«Ми спостерігаємо позитивну динаміку стягнення заборгованості з підприємств, зокрема, з початку року органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 381 млн грн заборгованості по заробітній платі. При цьому заборгованість повністю погашена відносно 27,7 тисяч працівників», — зазначила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

За словами заступника міністра, це стало можливим завдяки цілій низці заходів, які Міністерство юстиції запровадило у квітні: це і робота регіональних штабів та мобільних груп з ліквідації заборгованості по заробітній платі, і оприлюднення антирейтингів боржників на національному і регіональному рівнях, і повна інвентаризація виконавчих проваджень цієї категорії, і активність виконавців у відпрацюванні виконавчих проваджень щодо підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства.

«Звісно, за півроку якісь підприємства повністю чи частково погасили свої борги і вибули з антирейтингу, інші, натомість, піднялися у ньому у зв’язку з пред’явленням в органи державної виконавчої служби на виконання нових виконавчих документів від стягувачів, що свідчить про підвищення довіри громадян до органів ДВС. З'явились в антирейтингу і нові боржники.  Хочу підкреслити, що Міністерство юстиції  робить усе можливе для того, щоб знайти і реалізувати майно кожного підприємства-боржника і ліквідувати заборгованість по заробітній платі перед його працівниками», — наголосила Глущенко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 жовтня Верховна Рада України прийняла Кодекс по процедурам банкрутства, який вступить в силу через півроку.

Крім того, обговорюючи ідеологію реформи банкрутства в Україні, в рамках підготовки до другого читання Кодексу за процедурами банкрутства (законопроект № 8060), деякі правознавці закликали суворіше карати за фіктивне банкрутство та більш активно застосовувати до недобросовісних боржників норми кримінального права.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду