Укрпошті підвищать тариф на доставку пенсій

14:53, 29 марта 2021
Більшу частину пенсіонерів держава все-таки переведе на обслуговування у банківські установи.
Укрпошті підвищать тариф на доставку пенсій
Джерело фото: np.pl
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Публічному акціонерному товариству «Укрпошта» підвищать тариф на доставку пенсій. До 31 березня будуть підписані відповідні договори. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

«Між Пенсійним фондом і «Укрпоштою» завершуються переговори й 31 березня будуть підписані договори... Зараз просто в черговий раз «Укрпошта» поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 мільйона людей. Але тільки через ультиматуми вирішувати це питання не можна», - повідомила Марина Лабезна.

Однак міністр запевнила, що «Укрпошта» з Пенсійним фондом продовжать свої договірні відносини, але, по можливості, більшу частину пенсіонерів держава переведе на обслуговування у банківські установи.

«Ми своєю чергою, Мінсоцполітики та Мінінфраструктури, підвищимо їм тарифи. Але максимальну кількість пенсіонерів переведемо на обслуговування у банківські установи. По Києву 35% пенсіонерів, які отримують пенсію через «Укрпошту», просто ходять у поштові відділення. Які тут витрати «Укрпошти»?» - підкреслила міністр.

У Кабміні думають, як можна зробити конкурс, вибрати організацію, яка буде здійснювати виплату і доставку пенсій. Але поки цього немає, зазначає Марина Лабезна, уряд буде просити «Укрпошту».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що пенсії в Україні можуть через 30 років знизитися майже вдвічі: назвали причину.

Крім того, ми повідомляли, як зміниться пенсійний вік у квітні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва