Відсторонення Супрун: суд оцінив дії Кабміну

23:37, 13 февраля 2019
У суді повідомили, що судовий контроль за виконавчою владою є вкрай необхідний.
Відсторонення Супрун: суд оцінив дії Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва повідомив, що останні дії Кабінету Міністрів України щодо Уляни Супрун є свідченням фактичного визнання тих обставин, що були викладені в ухвалі про забезпечення позову. Про це передає прес-служба суду у Facebook.

«Закінчуючи минулий тиждень із звинувачень суду у винесенні безпідставних рішень, розпочинаючи нинішній тиждень із намагань здійснити тиск на суд, сьогодні Кабінет Міністрів України все ж таки здійснив крок до конструктивного вирішення ситуації навколо повноважень в.о. Міністра охорони здоров`я України.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яким вказано, що першому заступнику Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії тимчасово, до призначення Міністра охорони здоров’я України в установленому законом порядку, забезпечити виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я України.

При цьому, аналогічно як і суд в своєму забезпеченні, Кабінет Міністріа України вказав, що У. Супрун здійснює повноваження міністра, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 «Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності».

Такі дії КМУ є свідченням фактичного визнання тих обставин, що були викладені в ухвалі про забезпечення позову.

Цілком очевидно, що судовий контроль за виконавчою владою є вкрай необхідний.

І такий контроль є дієвим там, де суб’єкти владних повноважень бажають працювати в межах діючого законодавства», - йдеться у повідомленні суду. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд Києва заборонив в.о. голови МОЗ Уляні Супрун виконувати повноваження міністра. Суд частково задовольнив позов народного депутата Ігоря Мосійчука. З’явився текст ухвали суду.

Також ми повідомляли, що суд закликав учасників по справі дотримуватись процесуальних прав і обов’язків та утриматись від спроб політичного тиску на суд та суддів.

Крім того, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву представника Уляни Супрун про роз’яснення раніше прийнятої ухвали про забезпечення адміністративного позову.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду