Державний класифікатор України: арбітражні керуючі пройдуть шлях адвокатів

20:20, 10 июня 2019
У держкласифікаторі відсутня така організаційно-правова форма господарювання, як орган самоврядування арбітражних керуючих.
Державний класифікатор України: арбітражні керуючі пройдуть шлях адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Арбітражним керуючим України буде складно зареєструвати свою єдину саморегулівну організацію (СРО), що передбачено Кодексом з процедур банкрутства. Про це розповів один із представників цієї професії Микола Лукашук.

Як відомо, 5 червня у Києві відбулася перша зустріч українських арбітражних керуючих з метою створення власної СРО.

Даний Кодекс набуде чинності 21 жовтня 2019 року. До цього часу має буде проведений установчий з’їзд арбітражних керуючих України, на якому вони повинні ухвалити створення власної єдиної СРО, затвердити її статут, Кодекс етики, обрати Раду арбітражних керуючих України, призначити членів дисциплінарної комісії тощо.

Втім виявилося, що державна бюрократична система не готова до сприйняття зазначених кроків. Зокрема, в Державному класифікаторі України ДК 002:2004 відсутня така організаційно-правова форма господарювання, як органи самоврядування арбітражних керуючих, що неодмінно створить проблему при державній реєстрації СРО в якості юридичної особи.

Микола Лукашук нагадав, що з такою проблемою свого часу зіштовхнулися адвокати. 19 листопада 2012 року було зареєстровано Національну асоціацію адвокатів України і лише з 1 жовтня 2015 року розділ «Органи адвокатського самоврядування» з'явився у Державному класифікаторі. До цього 3 роки НААУ було лише «іншою організаційно-правовою формою».

Арбітражний керуючий на своїй сторінці у Фейсбук запропонував: не чекаючи набрання чинності Кодексу, професійній спільноті в термін до 11 липня поточного року колективно звернутися до Міністерства економічного розвитку та торгівлі з пропозицією щодо внесення змін до Державного класифікатора України ДК 002:2004.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки