«Впевнена, що Володимир Зеленский не надавав повноваження Роману Трубі грубо порушувати Закон»: заява першого заступника директора ДБР Ольги Варченко

15:05, 12 июня 2019
Перший заступник директора ДБР Ольга Варченко зробила заяву щодо дій директора ДБР Романа Труби.
«Впевнена, що Володимир Зеленский не надавав повноваження Роману Трубі грубо порушувати Закон»: заява першого заступника директора ДБР Ольги Варченко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Враховуючи те, що події, які відбуваються сьогодні у ДБР вже набули розголосу та оприлюднені у ЗМІ, я хочу повідомити наступне. Останнім часом певні невідомі колективу особи намагаються втягнути Бюро у політичні чвари та підірвати довіру до органу. Заявляю про те, що особисто я аполітична, не маю відношення до жодної політичної сили.

Ми, заступники Директора ДБР, будемо і далі перебувати на позиції Закону, дотриманні прав і свобод громадян, виконанні рішень суду та не допустимо жодну групу впливу до управлінням органом. Набуває розголосу в колективі інформація, оприлюднена Директором ДБР на апаратних нарадах у відомстві, що в нього відбулась зустріч з Президентом України, який надав йому певні повноваження та дав настанови щодо пріоритетних напрямків.

Впевнена, що Володимир Зеленский не надавав повноваження Роману Трубі грубо порушувати Закон, нехтувати правами громадян та узурпувати владу. Напевне, вже якісь нові «групи впливу» вважають, що їм вдасться отримати контроль над Бюро, дестабілізувати роботу, втягнути в інтриги та «надути вітрила» окремим його представникам. Не зможете! Закон на боці здорового глузду та професійних людей. Незважаючи на судову заборону Директору ДБР одноосібно приймати певні рішення, у тому числі кадрові та розподіл обов`язків, він знову це робить. Згоди, як вже це стало традицією, від заступників не отримано. Поради радників, не завжди бувають фаховими.

Треба брати приклад з Президента : якщо порушу Закон, то одразу піду! Треба бути послідовним та чесним, у першу чергу перед собою. Тому закликаю колектив бути мужніми, професійними та завжди суворо дотримуватись Закону!», — зазначила вона.

Нагадаємо, що директор ДБР Романа Труба своїм наказом змінив розподіл обов’язків та взяв під контроль управління з розслідування проваджень щодо суддів та правоохоронців.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області