Процесуальні хитрощі у суді блокують створення нової Митної служби

17:52, 18 июня 2019
Суд ніяк не може приступити до розгляду апеляційної скарги, поданої Кабінетом міністрів України, про відновлення конкурсу на керівника Державної митної служби.
Процесуальні хитрощі у суді блокують створення нової Митної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конкурс на посаду керівника нової Державної митної служби заблокований вже 62 дні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова. Крім того, привернути увагу до цієї теми сьогодні на Погоджувальній раді парламенту намагалась голова підкомітету з митної справи, народний депутат Тетяна Острікова.

Як відомо, Мінфін за підтримки уряду розпочав реформу Державної фіскальної служби, яку передбачається знову поділити на окремі Податкову і Митну служби.

«За шість місяців ми розробили концепцію, обговорили її зі всіма стейкхолдерами, ухвалили на Кабміні, розробили положення про нові служби і затвердили їх, провели конкурси, по податковій службі його завершили, створити юридичну особу і зараз активно створюємо нову Податкову службу, в той час як конкурс на Митницю заблоковано», — розповідає міністр фінансів.

13 червня 2019 року колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду мала розглянути апеляційну скаргу, подану Кабінетом міністрів України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 23 квітня 2019 року, про забезпечення адміністративного позову у справі №640/6674/19, яка зупинила дію розпорядження уряду від 20 березня 2019 року №162-р щодо оголошення конкурсу на посаду голови Державної митної служби. Проте засідання закрили після подання автором першої заяви нового позову про відведення суддів.

«Судово-юридична газета» вже писала, що позов з вимогою скасувати розпорядження уряду №162-р подав за дорученням Громадської ради при ДФС народний депутат Андрій Антонищак. За словами представників громадськості, їх обурив факт привітання тодішнім Президентом України ймовірних лідерів конкурсів — Сергія Верланова і Максима Нефьодова — вже після першого туру конкурсу.

Також ми повідомляли, що 8 травня на засіданні Кабінету міністрів України Сергія Верланова призначено головою Державної податкової служби.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва