Руслан Рябошапка закликає правників брати участь у  конкурсі на суддю ЄСПЛ

14:01, 21 июня 2019
Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка закликає правників та правозахисників брати участь у  конкурсі з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, який оголошений  Указом Президента України  № 356 від 10 червня 2019 року «Питання добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України».
Руслан Рябошапка закликає правників брати участь у  конкурсі на суддю ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наприкінці каденції Президента України Петра Порошенка вже був оголошений конкурс, тоді визначили надзвичайно короткий термін для подання документів — 5 робочих днів.

«Багато людей скаржилося, що не встигали подати документи. Крім того, конкурс був заблокований у судах, в тому числі у зв’язку із непрозорою процедурою, передбаченою в Указі. Тому Президент України Володимир Зеленський видав Указ №356 від 10 червня 2019 року, яким оголошено новий конкурс на нових умовах», — підкреслив заступник глави Адміністрації Президента України Руслан Рябошапка.

Нові умови проведення конкурсу, за оцінкою юридичної спільноти і міжнародних експертів, враховують усі зауваження, висловлені до попередніх конкурсів: прозорість, час, спрощені вимоги до документів.

Заступник глави АПУ наголосив, що цим Указом чітко визначено прозору процедуру національного добору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини від України, яка повністю відповідає вимогам Конвенції.

Докладніше — на офіційному інтернет-представництві  Президента України.

Документи для участі в конкурсі можуть бути надіслані рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) або подані безпосередньо до Адміністрації Президента України (скринька для звернень громадян в приміщенні Бюро перепусток за адресою: 01220, м. Київ, вул. Банкова, 11, Адміністрація Президента України, з позначенням на конверті "Конкурс з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України").

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки