Нова митна служба запрацює не раніше кінця вересня

18:45, 11 июля 2019
До цього митними питаннями продовжить займатися Державна фіскальна служба.
Нова митна служба запрацює не раніше кінця вересня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Робота зі створення нової Державної митної служби розпочнеться з 15 липня цього року. Про це повідомив Максим Нефьодов, призначений 5 липня Кабінетом міністрів на посаду голови ДМС за результатами проведеного конкурсу.

За словами Нефьодова, наступний понеділок стане першим днем його роботи на новый посаді. Як відомо, до цього призначення він працював першим заступником міністра економічного розвитку України.

«Свій перший робочий день я витрачу на похід із пакетом установчих документів до державного реєстратора оформлювати реєстрацію юридичної особи — Державної митної служби», — розповів посадовець.

Він вважає, що чекати від нього якихось карколомних змін на митниці з перших днів не варто, адже допоки триватиме вирішення організаційних питань зі становлення ДМС, продовжуватиме працювати Державна фіскальна служба, а митним напрямком, як і раніше, керуватиме пан Власов.

«Реальні повноваження я отримаю, якщо все буде йти за планом, десь наприкінці вересня», —прогнозує Максим Нефьодов.

Створення нової ДМС, на його думку, — це довгий і складний процес, адже на митниці за десятиліття тісно переплелися інтереси митників, правоохоронців, які начебто їх контролювали, різних служб, від екологів до фітосанітарів, місцевої влади, кримінальних груп і населення цілих прикордонних регіонів.

«Так. Це складне завдання, але це конкретне менеджерське завдання, що мене і привабило», — зізнається очільник ДМС.

Крім подолання давно відомих проблем, як корупція, непрофесіоналізм і нерозвиненість інфраструктури, він хоче змінити саму ідеологію служби. Митниця повинна розглядатися не тільки в контексті збору грошей до бюджету, а швидше як орган, який забезпечує легкість торгівлі, захист від потрапляння на територію України зброї та наркотиків і перешкоджає втраті культурних цінностей.

Про рецепти досягнення цієї мети вже багато говорилося. Це максимальна електронізація процесів, оптимізація структури, інтеграція регіональних митниць в єдину юридичну особу, переведення державних службовців на контракт, створення для них системи матеріальної і кар’єрної мотивації.

«Залишається все це зробити. Я спробую, адже митниця — це процесна організація. За типом роботи вона — не хочу тільки, щоб це сприймалося за образу, — практично не відрізняється від Мак-Дональдсу. Тобто є велика кількість людей, яку треба максимально швидко і якісно обслужити», — підсумовує Максим Нефьодов.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду