Зеленський вніс невідкладний законопроект щодо євроблях: чи розгляне його завтра Рада

17:31, 17 июля 2019
На сайті Верховної Ради з’явився повний текст проекту закону щодо відтермінування застосування штрафних санкцій до листопада 2019 року.
Зеленський вніс невідкладний законопроект щодо євроблях: чи розгляне його завтра Рада
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 липня Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради проект закону № 10462 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України. Законопроект визначено Президентом як невідкладний.

Як вказано у пояснювальній записці, наразі передбачено, що посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту (використання в Україні автомобілів на іноземній реєстрації) набирає чинності через 180 днів з дня, наступного за днем опублікування закону, тобто з 22 травня 2019 року.

16 травня 2019 року Верховною Радою України ухвалено Закон України № 2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги», яким, серед іншого, продовжено вказаний строк з 180 до 270 днів (до 22 серпня 2019 року).

Проте очевидно, що питання, пов'язані із розмитненням автомобілів з іноземною реєстрацією, потребують додаткового комплексного вирішення з урахуванням позицій усіх верств населення, експертного середовища тощо, про що, зокрема, свідчить і суспільна стурбованість відповідним питанням, підкреслив глава держави.

Проектом Закону пропонується продовжити на 90 днів строк набрання чинності окремими положеннями законодавчих актів України, якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України.

Як зазначив заступник керівника Офісу Президента Руслан Рябошапка, за ці 90 днів новий парламент і уряд запропонують механізми врегулювання наявної проблеми.

Він також додав, що, за інформацією Мінінфраструктури і МВС, в Україні на сьогодні від 600 до 800 тисяч автомобілів, які досі не розмитнені та перебувають на іноземній реєстрації.

«Якщо парламент не ухвалить такого законопроекту, це може призвести до досить серйозних конфліктів, коли поліція почне застосовувати санкції, вилучати автомобілі», — додав Руслан Рябошапка.

Законопроектом вносяться зміни до Митного кодексу України та Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Зеленського пояснили, чому скликають позачергове засідання Верховної Ради.

Також ми писали, що Андрій Парубій відповів Володимиру Зеленському щодо скликання нардепів.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду