Рівень середньомісячної зарплати працівників апарату в 2019 році зріс, — голова ДСА

15:46, 20 сентября 2019
За словами голови ДСА Зеновія Холоднюка, рівень середньомісячної зарплати працівників апарату зріс з 15,7 тисячі гривень у 2018 році до 17,3 тисячі гривень у 2019 році.
Рівень середньомісячної зарплати працівників апарату в 2019 році зріс, — голова ДСА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На виконання рішення Ради суддів України щодо вирівнювання середньомісячної заробітної плати працівникам апарату суду голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк на засіданні РСУ 20 вересня доповів про дослідження цього питання станом на 1 вересня 2019 року.

«Ми роздрукували для вас дані щодо фактичної середньомісячної зарплати працівників апарату в кожному суді по всіх юрисдикціях.

Тут ми дали порівняння за 8 місяців 2018 року та за 8 місяців 2019 року.

Якщо взяти дані по 2019 року, то фонд заплати складає 1 млрд 449 млн — це більше, ніж фактично за цей період в 2018 році.

Стосовно рівня середньомісячної зарплати працівників апарату, то за 8 місяців 2018 року по всіх юрисдикціях вона складала 15 705 грн.

По факту на 1 вересня 2019 середньомісячна зарплата працівників апарату складає 17 317 грн.

Тобто зарплата в 2019 році стала вище, ніж в 2018 році. І ніде немає зменшення середньомісячної зарплати — ні по місцевих, ні по апеляційних судах», — зазначив Зеновій Холоднюк.

Втім, він уточнив, що «ці показники стосуються лише середньомісячної зарплати».

«Якщо говорити про конкретного працівника апарату, ми вже до цього рівня не опускаємося, там є голова суду та керівник апарату, які за це відповідають та вже вирішують, як працює конкретний працівник апарату і на який рівень зарплати він може розраховувати», — підкреслив голова ДСА. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада суддів звернеться до Верховної Ради щодо перегляду видатків державного бюджету на суди.

Також під час засідання РСУ голова ДСА Зеновій Холоднюк повідомив, що в листопаді кількісна потреба в суддях та працівниках апарату може бути переглянута.

Ще РСУ розглянула декілька важливих питань, серед яких проблема неприйняття судами документів, поданих через підсистему електронного суду.

Додамо, що із 27 тисяч працівників апарату судів лише 1800 забезпечено фондом заробітної плати при середньомісячній зарплаті 19 тисяч грн. Про це заявив голова ДСА Зеновій Холоднюк.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва