Руслан Стефанчук пропонує, щоб випадки кнопкодавства розслідувало ДБР

16:21, 24 сентября 2019
Також депутати нестимуть кримінальну відповідальність за неособисте голосування у вигляді штрафів.
Руслан Стефанчук пропонує, щоб випадки кнопкодавства розслідувало ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 вересня перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук подав на розгляд до Верховної Ради проект закону №2148 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України».

За словами автора законопроекту, порушення народними депутатами України обов'язку щодо особистого голосування:

  • суперечить природі закріпленого в Конституції України представницького мандата народного депутата України, за допомогою якого громадяни України реалізують своє конституційне право брати участь в управлінні державними справами і здійснюють народне волевиявлення;
  • несе ризики визнання законів, прийнятих із порушенням відповідної процедури, неконституційними, що, у свою чергу, може мати значні негативні наслідки як для держави, так і для суспільства в цілому.

Проект закону розроблено з метою забезпечення врахування та відстоювання інтересів українського народу його представниками (народними депутатами України) під час ухваленння Верховною Радою України рішень, а також повноцінне виконання народними депутатами України наданих їм повноважень.

Проектом закону пропонується встановити кримінальну відповідальність за здійснення народним депутатом України будь-яким способом голосування на засіданні Верховної Ради України замість іншого народного депутата України (неособисте голосування).

Таке діяння каратиметься штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України досудове розслідування таких кримінальних правопорушень здійснюватимуть слідчі органів Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що «Прозорро.Продажі» готові до продажу майна банкрутів та землі.

Також ми писали, що пропонують у Мінекономіки щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді