Народний депутат від «Слуги народу» пояснив, чому не голосував за законопроект своїх колег

12:31, 17 октября 2019
Народний депутат від «Слуги народу» Ігор Фріс пояснив, чому принципово не голосував за закон №1035-2, яким введено в дію покарання депутатів за «неголосування».
Народний депутат від «Слуги народу» пояснив, чому не голосував за законопроект своїх колег
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, 16 жовтня Верховна Рада у другому читанні ухвалила проект закону №1035-2 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України». Авторами законопроекту виступили Оксана Гринчук та Людмила Марченко.

Раніше про деталі цього законопроекту писала «Судово-юридична газета».

Народний депутат від «Слуги народу» Ігор Фріс пояснив, чому принципово не голосував за закон:

«Вчора принципово не голосував за закон №1035-2, яким введено в дію покарання депутатів за «неголосування».

Прикрим є те, що суть законопроекту про те, що депутатам не будуть відшкодовуватись витрати пов’язані з депутатською діяльністю у разі «пропуску без поважних причин 30% пленарних засідань» до другого читання дивним чином змінилася на «пропуск особистих голосувань на пленарних засіданнях», що докорінно змінює суть законопроекту!

Не голосував свідомо.
І не голосував би ще раз.

Конституційне право на неголосування, як форма депутатського протесту, суть кворуму та представницького мандату, можливість застосування європейської практики «голосування ногами» — знищені недолугими змінами до законодавства.

Вчора після голосування багатьма депутатами у ВР було прийняте термінове рішення вносити в нього зміни з тих підстав, які були в основі мого протесту, який я виразив єдиним доступним методом — не голосував за те, що протирічить суті парламентаризму», — підкреслив він.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки