Зеленський підписав закон про судову реформу

13:42, 4 ноября 2019
4 листопада закон повернуто з підписом Президента.
Зеленський підписав закон про судову реформу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1008 про судову реформу, автором якого він є. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, що 16 жовтня народні депутати прийняли законопроект в другому читанні. За документ проголосували 236 парламентарів.

Законом пропонується унормувати діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя, зокрема запровадити новий порядок формування ВККС, за яким призначення на посади дванадцяти членів комісії здійснюватиметься Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу. ВРП утворюватиме конкурсну комісію, до складу якої входитимуть: три особи, обрані Радою суддів України із числа її членів, три особи з числа міжнародних експертів, запропонованих міжнародними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, до складу Громадської ради міжнародних експертів, утвореної згідно із Законом «Про Вищий антикорупційний суд».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада відхилила постанови про скасування законопроекту №1008.

Також відомо, що голова Верховного Суду Валентина Данішевська вважає, що законопроект 1008 — це тільки початок посягань на незалежність судової системи.

А ще судова реформа Президента стала предметом уваги іноземних ЗМІ.

Крім цього, Рада Європи висловила позицію щодо законопроекту №1008. 

Додамо, пленум Верховного Суду просив Президента накласти вето на законопроект 1008.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді