В Раді пропонують декриміналізувати підроблення контрольних марок

15:10, 17 декабря 2019
Депутати впевнені, що відповідальність за це перешкоджає господарській діяльності.
В Раді пропонують декриміналізувати підроблення контрольних марок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Раді з’явився законопроект №2565 від 10.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Ініціатором законопроекту виступає Кабінет міністрів України.

Під такою непримітною назвою насправді ховається пропозиція декриміналізувати статтю 216 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених контрольних марок).

Одночасно депутати хочуть виключити з Кодексу України про адміністративні правопорушення статтю 164-9 (Незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних).

Депутати пояснюють це тим, що інститут «контрольної марки» як механізм протидії незаконному розповсюдженню примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних є таким, що себе вичерпав та розглядається громадськістю та міжнародними організаціями як перешкода на шляху здійснення господарської діяльності добросовісними виробниками і розповсюджувачами примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних.

Тому, на їх думку, існує необхідність виключення тих норм кодексів, які стосуються адміністративної відповідальності за розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних, не маркованих контрольними марками, а також кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених контрольних марок.

Проектом запропоновано визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних», а також внести у зв'язку з цим відповідні зміни до Закону України «Про авторське право і суміжні права».

Раніше згадувалося, що кримінальна відповідальність за керування транспортом у стані сп’яніння відкладається.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська