Комітет ВР провалив голосування за законопроект щодо децентралізації влади

13:12, 19 декабря 2019
Депутати бачать певні ризики у положеннях законопроекту.
Комітет ВР провалив голосування за законопроект щодо децентралізації влади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провалив голосування за текст законопроекту №2598 від 13.12.2019 «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Законопроект був внесений Президентом України та визначений як невідкладний.

Представник Президента України в Конституційному Суді Федір Веніславський, доповідаючи зміст законопроекту, пояснював, що мова йде не про широке обговорення, а виключно про направлення його до Конституційного Суду для отримання висновку КСУ про відповідність проекту Конституції України. 

Проте пропозиції Президента знайшли підтримку всього в 11 членів Комітету, тобто не знайшлося достатньо голосів для того, щоб рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу у першому читанні.

Якщо закон набере чинності в запропонованій редакції, він докорінно змінить систему місцевого самоврядування та адміністративно-територіальний устрій. Сутність децентралізації полягає в тому, що на зміну місцевим державним адміністраціям приходить інститут виконавчих комітетів обласних та районних рад. Тобто повноваження державних адміністрацій переходять до місцевих рад.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що група народних депутатів подала до парламенту законопроект, який має врегулювати поведінку народних депутатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва