Киянам обіцяють переглянути тарифи на гарячу воду та теплопостачання

15:29, 10 января 2020
Перерахунок тарифів на послуги із постачання гарячої води та тепла став можливим завдяки зменшенню вартості природного газу.
Киянам обіцяють переглянути тарифи на гарячу воду та теплопостачання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київтеплоенерго зменшить нарахування за опалення і гарячу воду за грудень 2019 року. Дане рішення викликане зменшенням ціни на природний газ. Про це було заявлено 10 грудня під час брифінгу за участю заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петра Пантелеєва та директора структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтина Лопатіна.

Підставою для рішення щодо зменшення тарифів за опалення та водопостачання стала постанова №1082 Кабінету міністрів України «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» від 24 грудня 2019 року. За словами Петра Пантелеєва, дана постанова дозволила зменшити тарифи на тепло і гарячу воду на 22-23%.

«Тобто на сьогодні дана сума становить 300-400 грн. Ця постанова дозволила жителям столиці сплатити за спожите тепло з урахуванням фактичної ціни газу в грудні на рівні 4276,69 грн за 1000 куб. м замість передбаченої в тарифі 6235,51 грн за 1000 куб. м», — підкреслив чиновник і додав, що вага природного газу в тарифі становить на сьогодні 80%.

У свою чергу, Костянтин Лопатін відзначив, що перерахунок вартості послуг було зроблено на суму 320 млн грн.

«Відтепер у будинках з лічильником вартість 1 Гкал теплової енергії становитиме 1290,44 грн, тоді як раніше тариф був 1654,41 грн. Для будинків без лічильника вартість опалення за 1 кв. м становитиме 25,32 грн, тоді як нормативний тариф складає 38,5 грн, а враховуючи температурний коефіцієнт — 32,47 грн», — сказав директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго». Крім цього, він запевнив, що вартість 1 куб. м газу буде зменшена на 20 грн.

При цьому Петро Пантелеєв пояснив, що оскільки температура у грудні була нижчою, ніж у листопаді, очікувати на різке зниження сум за опалення не варто, адже за грудень було використано більше газу. Втім, на думку чиновника, досить тепла зима дозволяє прогнозувати, що в будь-якому разі вартість послуг буде меншою через набагато менші об’єми споживання енергії.

Також на брифінгу повідомили, що суму перерахунку відображатимуть у платіжці окремим рядком, аби кожен громадянин зміг її побачити.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада України врегулювала механізми встановлення тарифів на електроенергію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді