Позачергове засідання Ради: у чому нагальність розгляду законопроектів

11:50, 2 марта 2020
Які законопроекти розглядатимуться на позачерговому засіданні Верховної Ради.
Позачергове засідання Ради: у чому нагальність розгляду законопроектів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 4 березня 2020 року у зв’язку з вимогою Президента відбудеться позачергове засідання парламенту.

У суботу, 29 лютого, Президент звернувся до Верховної Ради щодо включення додаткових питань до порядку денного позачергового пленарного засідання.

Народні обранці на позачерговому засіданні розглянуть ряд важливих законопроектів.

1. Законопроект про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 3003П).

Проектом Закону схвалюється рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях. Законопроект розроблено з метою врегулювання питання виконання процедур щодо схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях.

Зазначене рішення Президента України підлягає схваленню Верховною Радою України, відповідно до Конституції України.

2. Проект Закону № 3015 про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ (сил).

Відповідно до доручення, Комітет на своєму засіданні 5 лютого 2020 року розглянув поданий Президентом України та визначений як невідкладний проект Закону № 3015.

Цілями та завданнями проекту Закону є невідкладне здійснення у ЗСУ організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління всіх рівнів. Мова йде про запровадження окремих посад Головнокомандувача Збройних Сил України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Законопроект розроблено у зв'язку з необхідністю забезпечення реалізації оборонної реформи та упровадження вже у 2020 році нової об'єднаної системи керівництва та управління силами оборони з метою побудови Збройних Сил України за стандартами НАТО.

3. Проект Закону № 0025 про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України.

Пропонується ратифікувати Рамковий договір між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України.

4. Проект Закону № 2500.про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції».

Розробка законопроекту обумовлена необхідністю внесення змін до чинного законодавства України у зв'язку з  прийняттям Закону України «Про запобігання корупції».

Так, в текстах окремих законів та законодавчих актів містяться бланкетні норми, що відсилають до положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», який втратив чинність.

Головне науково-експертне управління, проаналізувавши законопроект, не висловило принципових заперечень щодо його прийняття.

Крім того, на пленарному засіданні будуть розглянуті окремі питання про Кабінет Міністрів України та про діяльність Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, Офісу Генерального прокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про заплановане позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України