У Руслана Рябошапки відповіли на заяву Ірини Венедіктової стосовно блокування проваджень ДБР

18:52, 5 марта 2020
В Офісі Генпрокурора Рябошапки вважають некоректною інформацію Ірини Венедіктової про начебто непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими ДБР.
У Руслана Рябошапки відповіли на заяву Ірини Венедіктової стосовно блокування проваджень ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Безпосередньо перед початком позачергового засідання Верховної Ради 5 березня, на якому розглядається питання звільнення Генерального прокурора Руслана Рябошапки, Офіс Генерального прокурора надіслав наступний прес-реліз:

«Щодо призначення прокурорів у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими ДБР

Офіс Генерального прокурора вважає необхідним повідомити, що інформація, озвучена т. в. о. Директора ДБР І. Венедіктовою на позачерговому засіданні Верховної Ради України 4 березня 2020 року, про начебто непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими Державного бюро розслідувань, не відповідає дійсності.

Причинами існування такої проблематики є несвоєчасність направлення слідчими територіальних управлінь ДБР до органу прокуратури повідомлення про початок досудового розслідування, а також неналежне визначення керівниками ДБР керівника органу прокуратури (замість регіональної прокуратури безпідставно визначається Офіс Генерального прокурора), що унеможливлює належне та своєчасне забезпечення організації роботи прокурорів у формі процесуального керівництва (визначення групи прокурорів).

Внаслідок цього керівники регіональних прокуратур (через технічні особливості ЄРДР) навіть не бачать цих проваджень, а тому відбуваються певні зволікання з призначенням прокурорів.

Це відбувається навіть попри те, що до ДБР неодноразово направлялися листи про порядок направлення повідомлень про початок досудових розслідувань для визначення прокурорів у вказаних провадженнях.

Наголошуємо, що вказані обставини не спричинили ніякої шкоди у жодному з кримінальних проваджень та не вплинули на процес збирання доказів у них», — відмітили у Руслана Рябошапки.

Нагадаємо, т. в. о. директора ДБР Ірина Венедіктова зазначила, що організація роботи Офісу Генерального прокурора побудована таким чином, що на даний час у понад тисячі проваджень ДБР не призначено процесуальних керівників, і, відповідно, їх фактичне розслідування заблоковано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва