У Верховній Раді пропонують звільнити від плати за користування майном на період карантину

19:03, 14 апреля 2020
Законопроект розроблений з метою вдосконалення правових відносин у сфері найму (оренди).
У Верховній Раді пропонують звільнити від плати за користування майном на період карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат від партії «Слуга народу» Ігор Фріс зареєстрував у Верховній Раді законопроект №3308 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо звільнення від плати за користування майном на період карантину».

Ініціатор законопроекту зазначив, що суб’єкти господарювання, діяльність яких фактично припинена, змушені й надалі сплачувати орендну плату, що для більшості з них є непосильним. 

Зважаючи на це, для усунення цієї диспропорції, є необхідність внесення змін до Цивільного кодексу України, які б зобов’язували наймодавців звільняти наймачів, господарська діяльність яких припинена у зв’язку із карантином, від орендної плати до відміни карантину.

Тож законопроектом пропонується внести зміни до Цивільного кодексу України, доповнивши положенням про те, що наймач, господарська діяльність або робота якого заборонена рішенням про встановлення карантину, звільняється від плати за користування майном, яке використовується в такій господарській діяльності або роботі, відповідно до частини шостої статті 762 цього Кодексу з моменту встановлення карантину і до його відміни.

Прийняття цього законопроекту дозволить забезпечити справедливі умови для підтримки суб’єктів господарювання, діяльність яких припинена у зв’язку із встановлення Кабінетом Міністрів України заборони на окремі види діяльності через поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Також ми повідомляли, що народні обранці хочуть посилити рівень соціального захисту людей похилого віку під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде