Раді пропонують боротися з рейдерством

18:39, 29 апреля 2020
Метою законопроекту є розширення можливостей суб’єктів правоохоронної діяльності щодо збору доказів і інформації для протидії рейдерству.
Раді пропонують боротися з рейдерством
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №3179 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» (щодо надання правових інструментів для боротьби з рейдерством та зміни порядку доступу до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань)». Авторами є група народних депутатів від фракції «Слуга народу» на чолі із Олександром Качурою. Автори в пояснювальній записці зазначають, що метою законопроекту є розширення можливостей суб’єктів правоохоронної діяльності щодо збору доказів і інформації для швидкого реагування та локалізації наслідків вчинення рейдерських дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Що пропонується

Депутати пропонують внести зміни до статті 11 Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань».

Пропонується, що для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів Національної поліції, органів прокуратури, органів Служби безпеки України, Національного банку України, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Державного бюро розслідувань, адвокатів, нотаріусів інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, надається безоплатно в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до Єдиного державного реєстру (з можливістю ознайомлення з чергою заяв, поданих для державної реєстрації, змістом реєстраційних дій та зі сканованими копіями документів, на підставі яких вчинені реєстраційні дії, з можливістю їх копіювання та друку), за умови ідентифікації відповідної особи за допомогою електронного цифрового підпису у порядку, визначеному Міністерством юстиції України в Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в ніч з 30 на 31 березня депутати прийняли закон про відкриття ринку землі. Також нардепи відхилили усі постанови про скасування закону щодо ринку землі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Катерина Танцюра
    Катерина Танцюра
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Вікторія Джарти
    Вікторія Джарти
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Віталій Батрак
    Віталій Батрак
    суддя Херсонського апеляційного суду
  • Кирило Гарник
    Кирило Гарник
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва