В Раду внесли черговий законопроект про реалізацію арештованого майна

13:30, 5 мая 2020
Метою проекту Закону є створення законодавчих передумов для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна.
В Раду внесли черговий законопроект про реалізацію арештованого  майна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився  текст законопроекту №3360-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні». Автором є представник фракції «Слуга народу» ігор Фріс. Автор зазначає, що метою проекту Закону є створення законодавчих передумов для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності.

Що пропонується

Проектом Закону передбачається внесення змін до ряду законодавчих актів у сфері реалізації арештованого майна в межах процедури виконавчого провадження, а саме:

1) виключення процедури реалізації за фіксованою ціною.

2) визначення порядку проведення електронних аукціонів Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади.

3) забезпечення можливості проведення електронних аукціонів  у спосіб продажу майна з можливістю зниження початкової ціни з подальшою можливістю додаткового подання цінових пропозицій.

4) виключити із закону «Про іпотеку» статті 43-46, які унормовують проведення торгів, адже буде застосовуватися електронний аукціон.

Автор сподівається, що прийняття проекту Закону дозволить підвищити ефективність системи реалізації арештованого майна у процедурі примусового звернення стягнень з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності, а також потенційно підвищити ефективність примусового виконання судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Раду внесли законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси