Руслан Стефанчук буде наполягати на впровадженні онлайн-голосування в Раді

14:35, 6 мая 2020
Віце-спікер Руслан Стефанчук вважає, що парламент має працювати дистанційно і буде наполягати на прийнятті свого законопроекту.
Руслан Стефанчук буде наполягати на впровадженні онлайн-голосування в Раді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, Верховна Рада може відновити повноцінну роботу вже 18 травня. Відповідну ініціативу до парламенту вніс Давид Арахамія.

Втім, віце-спікер Руслан Стефанчук буде наполягати на введенні онлайн-голосування в Раді. Раніше він вже виступив з відповідним законопроектом №3250.

«Ще у березні я запропонував законопроект, який стосується  відеозв’язку при проведенні сесії Верховної Ради. Дистанційне обговорення питань стало б виходом для тих ситуацій, коли законодавчий орган не може зібратися одночасно в одному місці. Щоправда, поки серед депутатів йде внутрішня дискусія, чи підтримувати його. Але вже сам факт появи такого документа робить нас одними з перших у світі.

Дуже багато депутатів нашої фракції підтримують цей законопроект. Є певна підтримка і в інших фракціях. Але є депутати з опозиції, які переживають, що цей законопроект може бути використаний не на благо. Я запропонував їм: подавайте альтернативні законопроекти і пропишіть там усі запобіжники до тих проблем, яких ви боїтеся. Якщо дійдемо згоди, ми приймемо ваш документ

Нагадаю: засідання комітетів зараз проводяться у формі відеоконференцій, така норма введена і в регламент, і в закон про комітети. Механізм працює і ні до яких зловживань не призводить. Я впевнений, що цю форму потрібно з комітетського рівня переводити на парламентський.

Якщо ми швидко вийдемо з епідемії коронавірусу, мій закон №3250 від 20 березня втратить актуальність. Адже він від самого початку планувався як тимчасовий, терміном дії 60 днів. Втім, я не планую відступати в цьому питанні.

Ми розробимо новий закон, який врахує всі основні принципи, що були закладені в моєму законопроекті та створить універсальний механізм діяльності парламенту для всіх подібних випадків», - зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва