Депутатам пропонують унормувати оренду майна лікарнями

12:51, 20 мая 2020
Метою законопроекту є надання права державним та комунальним закладам охорони здоров’я на отримання в оренду майна без проведення аукціону.
Депутатам пропонують унормувати оренду майна лікарнями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту № 3451  «Про внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо розширення переліку юридичних осіб, які мають право на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону». Авторами є представники «Слуги народу» Тарас Тарасенко та Олексій Кузнєцов. У пояснювальній записці зазначено, що метою цього законопроекту є надання права державним та комунальним закладам охорони здоров’я на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону. 

Що пропонують депутати

Проектом пропонується доповнити частину другу статті 15  Закону України «Про оренду державного та комунального майна» новим абзацом, вписавши, що право на отримання в оренду державного та комунального майна, що не міститься в переліку першого типу, без проведення аукціону також мають право заклади охорони здоров’я державної та комунальної власності.

При цьому експерти відзначають, що в ньому є корупційні ризики, адже під прикриттям таких закладів можна безконтрольно брати в оренду приміщення без аукціону.

Додамо, які ризики в законопроекті Зеленського знайшли Антикорупційний комітет та ГНЕУ Верховної Ради.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді