Директора ДБР наділять правом керувати держслужбовцями в Бюро

19:16, 21 мая 2020
Денис Монастирський зареєстрував законопроект про наділення директора Державного бюро розслідувань повноваженнями керівника держслужби в ДБР .
Директора ДБР наділять правом керувати держслужбовцями в Бюро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Раніше «Судово-юридична газета» писала про законопроект №3473 Данила Гетьманцева, за яким у Державному бюро розслідувань з'являться генерал-лейтенанти і генерал-полковники, а співробітникам бюро видадуть уніформу і зброю.

Наразі у парламенті з’явилася ще одна ініціатива: Директора ДБР наділять правом вирішувати питання щодо подальшої кар’єрної долі державних службовців в Бюро.

Так, голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський вніс до Верховної Ради законопроект №3489 «Про внесення змін до статті 91 Закону «Про державну службу». Його розроблено з метою визначення Директора Державного бюро розслідувань та директорів територіальних управлінь ДБР особами, які здійснюють повноваження керівника державної служби в Державному бюро розслідувань.

Як зазначає автор, до працівників ДБР належать особи рядового і начальницького складу, державні службовці та особи, які уклали трудовий договір (контракт) із Державним бюро розслідувань.

За ст. 12 Закону про ДБР на державних службовців у ДБР поширюється дія Закону «Про державну службу», а посади державних службовців ДБР відносяться до відповідних категорій посад державної служби.

Абзацом 3 ч. 1 статті 2 Закону «Про державну службу» визначено, що керівником державної служби в державному органі
є посадова особа, яка займає вищу посаду державної служби в державному органі, та до посадових обов’язків якої належить здійснення повноважень
з питань державної служби, організації роботи інших працівників у цьому органі
.   

В той же час, відповідно до Указу Президента «Про переліки посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами» від 5.05.2020 №166 посада Директора Державного бюро розслідувань включена до переліку посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу.

  Пропонованою зміною до Закону «Про державну службу» врегульовується питання щодо визначення Директора Державного бюро розслідувань та директорів територіальних управлінь ДБР особами, які здійснюватимуть повноваження керівника державної служби в ДБР та його територіальних управліннях. Отже, директор ДБР буде наділений правом впливати на питання перебування певних осіб на посадах держслужбовців у Бюро.

Нагадаємо, що питання щодо особи директора ДБР наразі залишається відкритим. На поточному тижні Рада провалила голосування за обрання представників до конкурсної комісії з призначення голови ДБР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області