Зареєструвати місце проживання у іпотечній нерухомості стане складніше, — Малюська

16:57, 27 мая 2020
Міністр юстиції розповів, що зареєструвати місце проживання у іпотечній нерухомості стане складніше – потрібен буде дозвіл іпотекодержателя.
Зареєструвати місце проживання у іпотечній нерухомості стане складніше, — Малюська
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, як зміниться процедура реєстрації місця проживання за результатами засідання КМУ 27 травня.

Нагадаємо, згідно зі змінами до Правил реєстрації місця проживання у разі перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способу забезпечення виконання зобов'язань реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласника житла, наймача чи членів його сім'ї, за згодою іпотекодержателя або довірчого власника. Працівник органу реєстрації може перевірити, чи перебуває житло у іпотеці або в довірчій власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

«За мотивами сьогоднішнього Кабміну.

Борги потрібно платити, а договори повинні виконуватися  це базова умова для розвитку економіки.

У «боргових проблемах» роль Мін’юсту вкрай важлива – ми забезпечуємо виконання судових рішень (і часто безпосередньо їх виконуємо).

Робота це невдячна і неприємна, задоволених «клієнтів» не буває майже ніколи.

Але нам роботу робити.

Отож новини з непопулярної сфери стягнення боргів:

(1) Борги сплатити стало трішки простіше. На сайті Онлайн будинку юстиції online.minjust.gov.ua можна перевірити наявність боргів у виконавчих провадженнях та одразу їх сплатити. Щоб скористатись послугою потрібно мати електронний підпис.

Платіть борги, не чекайте поки ми їх стягнемо самі, це обійдеться істотно дорожче.

(2) Зареєструвати місце проживання у іпотечній нерухомості стане трішки складніше – потрібен буде дозвіл іпотекодержателя (або ж довірчого власника для довірчої власності). Постанову про це затвердив Кабмін на сьогоднішньому засіданні. Це спростить звернення стягнення на іпотечну нерухомість. Правда іпотек зараз майже немає, тому реформа спрямована скоріше на майбутнє). 

(3) Кабмін також погодив розроблений Мін’юстом законопроект, що системно вдосконалює майже кожен аспект виконавчого провадження. У випадку його прийняття нашими колегами з ВРУ умисно не платити борги (за наявності коштів або майна) буде просто неможливо. Дістанемо кожного.

p.s. ну і подбали про домашніх улюбленців - кішок та собак. Ми їх, звичайно, за борги не продавали, не продаємо і продавати не будемо. Але на випадок, якщо наші наступники будуть кровожерливішими за нас, законопроектом ми прямо забороняємо звертати стягнення на цих домашніх тварин (тобто продавати їх за борги)», — відмітив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва