Депутати хочуть змінити законодавство про рекламу

18:25, 28 мая 2020
Автор вважає, що законопроект стимулюватиме меценатів вкладатися в спорт.
Депутати хочуть змінити законодавство про рекламу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради опублікували текст законопроекту №3469-1 «Про меценатство у фізичній культурі і спорті». Автором є представник «Слуги народу» Георгій Мазурашу. Автор пише, що проект нормативного акта розроблено з метою визначення загальних засад меценатства у сфері спорту, його популяризації, створення сприятливих умов для оновлення спортивних споруд, спортивного устаткування державних та муніципальних спортивних закладів, підтримки пріоритетних напрямків спортивної сфери, оздоровчої та пропагандистської діяльності, покращення фізичного здоров’я різних вікових груп населення.

Новації

Пропонується змінити Закон «Про рекламу». Статтю 9 доповнити частиною 7, де прописати, що розміщення торговельної марки, логотипу мецената спорту на рекламі набувача меценатської допомоги не вважається рекламою мецената спорту або його товару чи послуги.

Статтю 12 доповнити тезами про те, що інформація про мецената спорту під час підготовки та проведення офіційних спортивних заходів прирівнюється до соціальної реклами, якщо там пропагується спорт і здоровий спосіб життя. При цьому передбачено збільшення з 5 до 7 відсотків ефірного часу на соціальну рекламу на телеканалах, що фінансуються з коштів державного бюджету, 2 відсотки планується віддати на права меценатів спорту.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції підготувало законопроект, яким пропонується переосмислення виконавчого провадження в Україні під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки