ВАКС направив до КДК вісім скарг на неналежну поведінку адвокатів

18:10, 31 мая 2020
У результаті жодного адвоката до дисциплінарної відповідальності не притягнуто.
ВАКС направив до КДК вісім скарг на неналежну поведінку адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич в інтерв'ю Укрінформу розповіла, що протягом дев'яти місяців роботи ВАКС неодноразово направляв до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури  скарги на неналежну поведінку адвокатів.

«За майже дев’ять місяців роботи ВАКС у більш ніж 7600 судових засіданнях дійсно мали місце вісім випадків звернення до кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури з ухвалами щодо неналежної поведінки адвокатів», — зазначила вона.

За словами Олени Танасевич, у результаті жодного адвоката до дисциплінарної відповідальності не притягнуто.

Разом з тим вона визнала, що більшість адвокатів, які здійснюють захист обвинувачених у Вищому антикорупційному суді, є висококваліфікованими та дійсно талановитими спеціалістами.

«Заслуховуючи позицію сторони захисту в ході дослідження доказів у багатьох справах, стає очевидним, що метою є зовсім не затягування процесу, а здійснення якісної адвокатської діяльності», — підкреслила Олена Танасевич.

Крім того, голова ВАКС повідомила, що за період з 5 вересня 2019 року по 5 травня 2020 року до першої інстанції ВАКС надійшло 241 кримінальне провадження для розгляду по суті пред’явленого обвинувачення, з яких 54 було направлено до інших судів за підсудністю, за чотирма закрито провадження, один обвинувальний акт повернутий прокурору, ще за чотирма ухвалені вироки, за двома відмовлено в затвердженні угоди, а в 174 провадженнях триває судовий розгляд. 

В абсолютній більшості з цих 174 проваджень суд перебуває на стадії дослідження доказів, яка передує судовим дебатам та останньому слову обвинуваченого перед виходом суду до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Але запровадження карантинних обмежень суттєво вплинуло на інтенсивність роботи суду. За період з 18 березня по 12 травня 2020 року шістьма колегіями суддів першої інстанції було заплановано проведення 459 судових засідань, з яких 245 не відбулись, а це майже половина. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, шо голова Касаційного кримінального суду розповів про причини затягування кримінальних справ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки