Раді пропонують продовжити діяльність спецрад із захисту дисертацій

18:28, 1 июня 2020
Здобувачі отримають право захистити дисертації до 30 червня наступного року.
Раді пропонують продовжити діяльність спецрад із захисту дисертацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 3463 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо продовження строків завершення підготовки кандидатів та докторів наук». Авторами законопроекту є народні депутати  з фракції «Слуга народу» зокрема: Іван Калаур , Сергій Бабак, Сергій Колебошин, Олександр Бакумов, Юлія Гришина, Микола Стефанчук, та інші, «Голосу»: Інна Совсун. Метою законопроекту є забезпечення конституційного права громадян на освіту та науку.

Новації

Проектом Закону вносяться зміни до підпункту 7 пункту 2 розділу XV Закону України «Про вищу освіту», якими змінюється строк видачі диплому кандидата або доктора наук центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки. 

Про що йде мова: «За результатами захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук та наукового ступеня доктора наук у спеціалізованих вчених радах  здобувачам наукових ступенів присуджується науковий ступінь кандидата або доктора наук відповідно до законодавства, чинного до набрання чинності цим Законом, та видається диплом кандидата або доктора наук центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки до 30 червня 2021 року». Іншими словами це одзначає можливість отримати свій диплом кандидата чи доктора наук до 30 червня наступного року. Тобто здобувач матиме право пройти процедуру захисту і отримати диплом до 30 червня наступного року за старою програмою на основі діяльності спеціалізованих вчених рад.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції підготувало законопроект, яким пропонується переосмислення виконавчого провадження в Україні під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді