Урядовий комітет відмовився схвалювати законопроект про рієлторів

13:20, 7 августа 2020
Про відмову комітету у підтримці законопроекту повідомив у соцмережах міністр Кабінету Міністрів.
Урядовий комітет відмовився схвалювати законопроект про рієлторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Урядовий комітет не підтримав зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт про рієлторську діяльність, який передбачає, що відповідні послуги у сфері нерухомості можуть надавати лише професійні агенти та брокери. 

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у соцмережах.

Згідно з його повідомленням, 6 серпня 2020 року на засіданні Урядового комітету з питань цифрової трансформації, розвитку громад та територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров'я, економічної, фінансової і правової політики, правоохоронної діяльності, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури був розглянутий проект Закону України "Про рієлторську діяльність в Україні", ініційований депутатами Верховної Ради України.

Немчінов нагадав, що, за пропозиціями авторів законопроекту, рієлторські послуги можуть надаватися лише суб’єктом рієлторської діяльності, професійними агентами та брокерами, яким таке право надано в порядку та на умовах, визначених запропонованим законопроєктом, а звичайний громадянин не зможе здавати свою нерухомість в оренду чи продати її.

Міністр наголосив, що Урядовий комітет не підтримав цей законопроект.

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку на засіданні 26 червня 2020 року в режимі відеоконференції розглянув проект Закону України про рієлторську діяльність в Україні та рекомендував парламенту прийняти його за основу.

Раніше Нотаріальна палата України звертала увагу на низку загрозливих положень вищезазначеного законопроекту. а НАЗК зробив висновок що законопроект має корупціогенні ризики.

Одночасно ГНЕУ попереджало, що українцям можуть заборонити відчужувати майно без рієлторів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді