Гончаренко пропонує заборонити смартфони в школах

13:15, 20 октября 2020
Нардеп сподівається, що заборона дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу та крадіжок дорогих апаратів.
Гончаренко пропонує заборонити смартфони в школах
pexels.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат Олексій Гончаренко зареєстрував у Верховній Раді проект Закону № 4226 «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету». Автор пише, що законопроект розроблено з метою допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів.

Гончаренко пропонує внести зміни до статей 10 та 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», згідно з якими під час проведення навчальних занять забороняється використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, усіма учасниками освітнього процесу, за винятком використання таких пристроїв в освітніх цілях та особами з особливими освітніми потребами.  

Порядок користування мобільним зв'язком та іншими пристроями, що мають підключення до інтернету, у закладах загальної середньої освіти визначається керівниками загальноосвітніх навчальних закладів за участю учнівського та батьківського та інших органів самоврядування.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада підтримала багатостраждальний законопроект про адміністративну процедуру.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде