Від сьогодні починають діяти нові правила навчання

13:25, 16 ноября 2020
Рекомендації МОН розіслало керівникам навчальних закладів.
Від сьогодні починають діяти нові правила навчання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 16 листопада навчання в закладах вищої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти рекомендується проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти. Відповідні зміни записані в листі. Про це йдеться в рекомендаціях Міністерства освіти і науки України (МОН), які були надіслані керівникам відповідних закладів.

У листах зазначається, що діяльність закладів освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування. Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, у тому числі про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти.

Водночас рішення щодо навчання за дистанційною або змішаною формами, запровадження гнучкого режиму робочого часу і дистанційної роботи працівників в умовах продовження карантину, перебування осіб в гуртожитках закладів освіти та порядку їх відвідування має ухвалюватися з обов’язковим урахуванням вимог Урядових рішень щодо посилених протиепідемічних заходів та рекомендацій, які були надані Міністерством у листі від 12 жовтня 2020 року № 1/9-576 «Щодо тимчасового переходу на дистанційне навчання».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін перерозподілив залишки коштів освітньої субвенції. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді