Рада провалила законопроект про відтермінування РРО

15:10, 17 ноября 2020
Відтермінування РРО підтримали лише 17 депутатів.
Рада провалила законопроект про відтермінування РРО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада провалила голосування в повторному першому читанні  законопроект № 4313 під назвою «Про внесення змін до розділу ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг».

Законопроект підтримало лише 17 нардепів, 228 проголосувало против.

Нагадаємо, що законопроект № 4313 був внесений Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і в ньому йдеться про перенесення термінів застосування касових апаратів.

Метою вказаного законопроекту є перенесення норм щодо обов’язкового застосування РРО та/або програмного РРО суб’єктами господарювання при здійсненні розрахункових операцій, а також спеціального порядку розгляду скарг покупців «кешбек» до 01.01.2020 року.

Проте 04.11.2020 Верховна Рада провалила голосування за законопроект. За його ухвалення голосували майже всі парламентські фракції, крім фракції «Слуга народу», яка дала лише 152 голоси «за». Таким чином, законопроект підтримали 212 нардепів замість необхідних 226. Причиною цього стала відсутність частини депутатів від «Слуги народу» в сесійній залі, а деякі просто не голосували.

Відсутні були, у тому числі, депутати Гетманцев, Третьякова, Качура, Тарасенко, Підласа, Корявченков («Юзік»), Аллахвердієва, Стефанчук та інші.

Після провального голосування депутати вирішили повернутися до законопроекту пізніше, тому відправили його на повторне перше читання, тобто повернули його в Комітет Гетманцева. За це рішення голоси вже знайшлися, проте «Слуга народу» знову таки голосувала не в повному складі.

Пізніше Гетманцев від імені споживачів, пенсіонерів та бізнесу подякував депутатам, які провалили голосування.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики під час засідання 16.1.2020 року рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу та в цілому в повторному першому читанні законопроект № 4313 під назвою «Про внесення змін до розділу ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг».

Серед пропозицій до законопроекту депутати виділили такі.

1) перенесення до 01.01.2022 року введення положень щодо обов’язкового застосування РРО суб’єктами господарювання, які мали застосовувати їх з 01.01.2021 (крим тих, хто здійснює «ризиковані» види діяльності);

2) перенесення до 01.01.2022 року введення положень щодо застосування РРО суб’єктами господарювання, які мали застосовувати їх з 01.04.2021;

3) перенесення до 01.01.2022 запровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців та компенсації частини штрафних санкцій «кешбек»;

4) суб’єкти господарювання, які не мають обов’язку застосовувати РРО, але добровільно його встановили, можуть претендувати на державну допомогу;

5) збільшений розмір загальної площі, дозволеної для надання в оренду на спрощеній системі оподаткування;

6) розширений перелік побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку;

7) пом’якшена відповідальність за порушення порядку застосування РРО; збільшений ліміт залишку в касі, від деяких штрафів підприємців звільнили.

Проте перед голосуванням в сесійній залі Данило Гетманцев просив повернути законопроект в Комітет, оскільки відсутні альтернативні законопроекти.

Гетманцев також відзначився таким:

 Раніше депутат повідомив, що Комітет все ж таки  погодився забрати у СБУ економіку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси