Захворіла на COVID депутат розповіла про роботу над законопроектами, які запроваджують нагляд за місцевим самоврядуванням

13:19, 2 декабря 2020
Робоча група опрацювала законопроекти, які стосуються роботи місцевого самоврядування та пропонує ухвалити їх у першому читанні.
Захворіла на COVID депутат розповіла про роботу над законопроектами, які запроваджують нагляд за місцевим самоврядуванням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат України Лариса Білозір, яка вже декілька днів поспіль хворіє на коронавірус, повідомила в соцмережах, що робоча група рекомендує Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а згодом і Верховній Раді, підтримати за основу законопроєкти Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" (реєстр. № 4290) та про внесення змін до Закону "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні (реєстр. № 4298).

Серед основних нововведень, які погодили депутати:

  • Голова місцевої державної адміністрації буде мати статус державного службовця;
  • До основних функцій місцевої державної адміністрації додадуть функцію здійснення державного нагляду (тобто голова МДА отримає право оскаржувати акти органів місцевого самоврядування, що суперечать Конституції або іншим законом).

Порядок такого оскарження буде наступний: Голова МДА отримує акт органів місцевого самоврядування в триденний строк із дня ухвалення, аналізує його на предмет відповідності Конституції та законам та пропонує привести акт у відповідність у разі порушень. У разі нереагування МДА звертається до адміністративного суду про скасування даного акту.

- Крім того, МДА стають відповідальними за національно-культурний розвиток в місцях компактного проживання національних меншин.

 - Уряд буде координувати діяльність МДА.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у законопроєкті про контроль за деклараціями суддів виявили істотні недоліки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва