Як буде вручатись посвідчення донора крові

13:06, 10 марта 2021
Документом передбачається затвердження оновленої форми посвідчення донора крові.
Як буде вручатись посвідчення донора крові
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні, Кабмін планує розглянути проект постанови про затвердження порядку вручення посвідчення донора крові та компонентів крові і його форми. Як зазначено у пояснювальній записці, метою прийняття проекту постанови є затвердження оновленої форми посвідчення та приведення у відповідність із прийняттям Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Зокрема, документом передбачається оновлення граф у сторінках посвідчення. Так, проектом постанови пропонується у графі посвідчення з третьої по п’яту сторінку вносити відомості щодо кількості донацій у крові, у графі посвідчення з шостої по восьму сторінку вносяться відомості щодо кількості донацій плазми, у графі посвідчення з дев’ятої по дванадцяту сторінку вносяться відомості щодо кількості компонентів у крові.

Крім того, зазначається, що посвідчення буде вручатись не раніше ніж через шість місяців після першої донації крові чи компонентів крові, повторного медичного обстеження з донацією і скринінгом на наявність інфекцій, що передаються трансфузійним шляхом.

У разі виявлення таких інфекцій будь-який дієздатний громадянин України, іноземець чи особа без громадянства, яка має посвідку на постійне проживання на території України, не може бути донором крові та компонентів крові і посвідчення йому не вручається.

Посвідчення буде вручатись керівником структурного підрозділу суб’єкта системи крові з відбору або комплектування донорів крові та компонентів крові, про що донор крові розписується у книзі реєстрації.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду