Кабмін визначив 5 перших посад категорії «А», на які оголошується конкурс

08:20, 18 марта 2021
Голова НАДС повідомила деталі з відновлення конкурсів на посади державної служби.
Кабмін визначив 5 перших посад категорії «А», на які оголошується конкурс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У березні розпочинаються конкурси на посади державної служби категорії «А». Їхні деталі повідомила голова Національного агентства з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина.

«Конкурси передбачають комплексну прозору систему відбору кращих кандидатів на державні посади: незалежне комп'ютерне тестування, відеофіксацію та оприлюднення співбесід з кандидатами категорії «А» на YouTube-каналі НАДС. Ми маємо забезпечити рівний доступ на посади державної служби, зробити цей процес максимально відкритим. Впродовж наступних півроку в Центрі оцінювання при НАДС пройде конкурсний відбір на 155 вакантних посад категорії «А». Це посади вищого корпусу державної служби. П'ятірка перших посад, на які оголосять конкурси: Голова Державної податкової служби України, Голова Державної аудиторської служби України, Державний секретар Міністерства інфраструктури України, Голова Національної служби здоров'я, Голова державної інспекції архітектури і містобудування України», – розповіла Наталія Алюшина.  

Впродовж року фахівці на державну службу приходили шляхом добору, що було зумовлено карантинними обмеженнями в Україні. За цей час оголошено та проведено понад 26 тисяч доборів, серед яких 91 – на посади державної служби категорії «А». 

У березні розпочинаються конкурси на посади категорії «А». Орієнтовний графік їх проведення вже складено. Оголошення конкурсів  відбуватиметься за принципом:  3+2. Тобто 3 конкурси будуть оголошуватися на посади, що зайняті на підставі контрактів, та 2 «звичайні» конкурси (на інші вакантні посади). У НАДС переконані, що такий підхід дозволить вчасно провести конкурси та забезпечити безпечні умови їх проходження кандидатами - з дотриманням правил соціального дистанціювання.

У НАДС також повідомили, що з початку карантину 91 держслужбовець категорії «А», а також десятки тисяч службовців інших категорій було призначено на посади за спрощеною системою, за результатами співбесід на умовах контракту. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Національне агентство України з питань державної служби розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, що уряд змінив підхід щодо оголошення конкурсів на посади держслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва