Кабмін підтримав спрямування освітньої субвенції на створення центрів професійної освіти в регіонах

14:59, 31 марта 2021
Кабмін визначив перелік вимог, аби можна було отримати кошти.
Кабмін підтримав спрямування освітньої субвенції на створення центрів професійної освіти в регіонах
Джерело фото: ukrainianwall.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України затвердив проект Постанови Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти.

Новації

У постанові прописано, що субвенція спрямовується відокремленим структурним підрозділам закладів фахової передвищої освіти. Кошти мають бути спрямовані на капітальний ремонт будівель, лабораторій та закупівлю техніки.

 Змінили умови надання субвенції. Зокрема, аби її отримати треба, щоб загальна кількість здобувачів освіти була не менша 400 осіб, для Луганщини та Донеччини зробили послаблення – 300 осіб.

Обов’язковою умовою фінансування за рахунок субвенцій є попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням. Тобто, продовжується практика, аби левову частку робіт виконували за кошти місцевих бюджетів.

Також після капітального ремонту необхідно буде надати довідку від експертів про те, що будівля придатна для мало мобільних груп.

Коли надсилаються заявки на отримання фінансування, їх розглядає комісія, куди входять представники міністерства освіти і науки, комітетів Верховної Ради з питань бюджету, освіти, науки та інновацій, яка погоджує перелік техніки, який треба закупити.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін призначив Козловську Наталію Вікторівну заступником Міністра розвитку громад та територій України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду