Винесення міністерств за межі Києва: Кабмін визначив долю законопроекту

18:15, 19 апреля 2021
Законопроект передбачає, що Кабмін може ухвалювати рішення про визначення місцезнаходження органів влади.
Винесення міністерств за межі Києва: Кабмін визначив долю законопроекту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законопроект про внесення змін до законів України «Про центральні органи виконавчої влади» та «Про Кабінет Міністрів України», який розроблений Кабінетом Міністрів України і дозволяє переносити органи влади відправили на доопрацювання. Про це у своєму відео-блозі зазначив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

За його словами, виникло чимало запитань до даного законопроекту, тому вирішили його доопрацювати на урядовому комітеті. При цьому він висловив упевненість, що зміни будуть доопрацьовані швидко.

Чим цікавий даний законопроект, у ньому пропонується, аби місцезнаходженням міністерств та інших органів виконавчої влади був Київ. При цьому Кабмін може ухвалювати рішення про визначення іншого місцезнаходження органів влади.

Актами Кабміну про реорганізацію органу влади визначаються правонаступники органу, до якого переходять права та обов’язки.

У законопроекті прописано, що апарат міністерства складається з директоратів та секретаріату. У структурі апарату можуть утворюватися департаменти та інші підрозділи. Структуру апарату затверджує міністр. Для вирішення завдань, яким займаються міністерства,  можуть створюватися консультативні та дорадчі органи.

Кабмін окремим актом визначає граничну кількість заступників керівників центральних органів виконавчої влади. 

У законопроекті прописано, що кандидат на посаду прем’єр-міністра виступає на пленарному засіданні Верховної Ради з викладом основних тез майбутньої програми діяльності уряду та відповідає на запитання депутатів.

У законопроекті прописано і про роботу урядових комітетів. Вони є робочими колегіальними органами для забезпечення ефективної реалізації повноважень Кабміну. Перелік та їх посадовий склад визначає уряд.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про законопроект, яким депутати пропонують боротися із дискримінацією за ознакою вакцинації.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді